EXTRUDI

Ekstrudiranje žitarica je poseban proces u proizvodnji kvaliteta stočne hrane. Termičkom obradom žitarica (ekstrudiranjem) postiže se želatinizacija skroba. Tako dobijen skrob je višestruko pristupačniji digestivnim enzimima i zbog toga je svarljivija.
Najveći efekti ovako tretiranih hraniva se postižu tamo gde je količina digestivnih enzima oskudna, a to je upravo kod prasadi u fazi prihrane i odlučivanja.
Ekstrudirane žitarice u ishrani preživara obezbeđuju takozvanu „by pass“ energiju i proteine, koji su neophodni u ishrani visokomlečnih krava.
Proizvod „EXTRUDI“ poseduje sve navedene karakteristike koje ga čine izvanrednom hranom za domaće životinje, svih vrsta i kategorija.
Ekstrudiranjem dolazi do izražaja prirodan ukus, boja i miris žitarica. Povećana svarljivost EXTRUDI usled termičke obrade daje prednost nad netretiranim žitaricama naročito u ishrani mladih životinja.
Sve navedeno je razlog zašto naša fabrika stočne hrane dodaje EXTRUDI u veliki broj sopstvenih proizvoda i to kao osnovna komponenta.

Pakovanje

U RASUTOM STANJU
  • 10 kg 243 RSD 24.3 RSD/kg db
  • 25 kg 592.5 RSD 23.7 RSD/kg db
  • 40 kg 940 RSD 23.5 RSD/kg db
BRIKETIRANO
  • 25 kg 625 RSD 25 RSD/kg db

prijava za obaveštenjaPrijavite se za obaveštenja da bi prvi dobili najnovije ponude!